Música


Més d'una dècada dedicada a la música professional, des de diferents vessants.

-------------------------------------------------------

Más de una década dedicada a la música profesional, des de vertientes diversas.

Què faig?/Qué hago?

Titulat superior per l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en interpretació, especialitzat en gralles i xirimies de tota mena. Compagino la meva feina d'intèrpret, amb d'altres com la composició i la docència.

En el meu temps lliure, també toco el baix elèctric, el piano i algunes percussions.

Titulado superior en la "Escola Superior de Música de Catalunya" (ESMUC) en interpretación, especializado en "gralles" i chirimías de todo tipo. Complemento mi oficio de intérprete con otros trabajos como la composición y la docencia.

En mi tiempo libre, también toco el bajo eléctrico, el piano y algunas percusiones.

Grups / Grupos

GANXETS

*Gralla baixa

Grup de grallers nascut a Reus l'any 1989. Pioners en els balls de gralles tal com els coneixem avui en dia, han contribuït en el món graller amb diverses publicacions (CDs i llibres de partitures). Actualment format per Daniel Carbonell (gralla), Pau Puig (gralla), Jaume Cuartero (gralla baixa) i Albert Carbonell (timbal).

· M'hi incorporo l'any 2014.

CANYA D'OR

*Gralla

Grup de grallers nascut a Reus l'any 1997. Hi toco de manera estable en la formació de Ball de gralles i quan cal en altres formats. Actualment el grup està integrat per Jaume Aguza (gralla), Pol Figuerola (gralla), Jaume Cuartero (gralla), Oriol Nicolau (gralla baixa), Titus Prats (percussions) i David Rincón (percussions).

· M'hi incorporo l'any 2011.

VITXETS GRALLERS

*Gralla/Gralla baixa

Grup format de manera estable des del 2013 per Jaume Cuartero (gralla) i Gerard Pouget (timbal) i que compta amb la col·laboració d'altres músics de formacions amb qui acostumem a treballar. El grup neix de la necessitat de cobrir una sèrie d'actes de festes majors, dins d'un entorn popular i tradicional: cercaviles, processons, concerts vermut, balls de gralles...

PUNT DE MALURA

*Tarota Do#

Formació creada l'any 1999, que parteix d'un nucli de cobla de tres quartans format, actualment, per Cristina Boixadera (flabiol i tamborí), Jordi Inglada (sac de gemecs) i Jaume Cuartero (tarota). El grup es completa amb Marc Torrent (guitarró) i Víctor Pedrol (percussions).

· M'hi incorporo l'any 2019.

FAKTORIA FOLK

*Gralla Sib/Tarota Do

Formació d'instruments tradicionals, dedicat a l'acompanyament d'Esbarts dansaires, danses populars, entremesos... Així com concerts de festa major, balls folk, etc. El grup es constitueix l'any 2010 amb els músics Jordi Torrente (flabiol), Ivan Roig (acordió diatònic), Adrià Ortiz (tarota de Do), Jaume Cuartero (gralla en Si bemoll), Toni Chisvert (tuba) i Gerard Pouget (percussió).

· M'hi incorporo l'any 2011.

ALTRES

*Diversos

A banda dels grups dels quals formo part, també acostumo a col·laborar de manera habitual amb altres formacions com Els Vinardells, Bufalodre, Metralla, Els Cofins, Els Quatrevents, Marcel Casellas, Ministrers de Reus, Clau de Mar... I antigament amb grups com La Ghetto Orchestra, Sons d'Embat, La Colònia, Gertrudis... Entre molts altres, amb els quals he pogut treballar arreu dels Països Catalans, per tota la península i part d'Europa.

XALOCS

*Gralla

Formació tradicional de grallers, nascuda l'any 2011 a Reus. El grup manté els 4 músics que el van fundar: Jaume Cuartero (gralla), Roger Calvo (gralla), Jordi Montoya (gralla baixa) i David Montoya (timbal).

STACCATO

*Gralla Sib

Formació basada en la sonoritat del Renaixement però constituïda amb un conjunt instrumental més actual. Staccato busca mantenir la funcionalitat de les antigues bandes de música alta, entre elles els ministrers. El grup està format per Jaume Cuartero (gralla primera), Roger Calvo (gralla segona), Gerard Babiloni (fiscorn), Titus Prats (trombó), Gerard Pouget (percussió), Pere Rius (percussió).

Discografia / Discografía

COMPOSICIÓ/

MÚSICA PER

ENCÀRREC.

Composicions/Encàrrecs realitzats durant els darrers anys.

- La Selva del Camp:

 • Seguici festiu: Ball de Cercolets (2014)
 • Seguici festiu: Ball de Valencians (2014)
 • Seguici festiu: Ball de Gitanes (2014)

- Molins de Rei:

 • Pasdoble del Bernat i la Candelera (2015)
 • Arr. i adaptació Ball de Diables del Camell de Molins de Rei (2015)

- Reus:

 • Ball de la Quaresma de Reus - Danses de les Virtuts (2014)
 • Ball de la Quaresma de Reus - Marxa (2014)
 • Ball del Carnestoltes i els Set Pecats - Danses dels Pecats (2015)
 • Ball del Carnestoltes i els Set Pecats - Marxa (2016)
 • Seguici festiu: Ball de les Sederes (2021)
 • Seguici festiu: Marxa del Ball de les Sederes (2021)

- Llinars del Vallès:

 • Pasdoble de Llinars (2020)
 • Seguici festiu: Ball dels Bornis petits (2020)

- Santa Coloma de Gramenet:

 • Ball dels gegants vells de Santa Coloma de Gramenet (2020)
 • "La Colometa" - Pas-doble per a Santa Coloma de Gramenet (2020)

- Sant Andreu del Palomar (Barcelona):

 • "La Parrupa" - Marxa pel Colomí (2022)